Mazedonisch

Малиот Принц

(Maliot princ)

O, Мал Принцу, ете така, малку по малку, го разбрав твојот малечок меланхоличен живот. Ти долго време немаше за забава ништо освен убавината на сончевиот залез. Тој нов детаљ го дознав, четвртиот ден изутрина, кога ми рече: Многу го сакам зајдисонцето.

Sonne: сонцето (sonceto)

Sprache:  Mazedonisch

Sprachfamilie:  Indogermansich
> Slavisch > Südslavisch > Mazedonisch

Schrifttyp: phonographisch > alphabetisch > kyrillisch

Ort: Skopje, Mazedonien

| Impressum |